Interessante links en documenten 10

 

websiteWebsites

Reframing the Message-samenwerkingspartners

Framingmymessage.nl is een initiatief van Wilde Ganzen samen met Europese partnerorganisaties:

Wilde Ganzen Nederlandse organisatie die kleinschalige projecten in ontwikkelingssamenwerking ondersteunt met financiële steun, kennis en expertise.

Civil Society in Development (CISU), de Deense associatie van maatschappelijke organisaties die ontwikkelingsprojecten uitvoeren in landen in Afrika, Azië en Latijns Amerika.

Divoké husy Onze Tsjechische partners.

EuropeAid Cooperation Office De website van EuropeAid, het onderdeel van de EU dat financiering verstrekt aan ontwikkelingsprogramma’s, waaronder ‘Reframing the Message’.

The World’s Best News

http://verdensbedstenyheder.dk/english/ Website van de succesvolle Deense campagne “The World’s Best News” die tot doel heeft om wereldwijde vooruitgang te laten zien aan de hand van de Millenniumdoelen.

The World’s Best News Quiz Geloof jij in het beste nieuws van de wereld? Doe de quiz en ga na of jij de feiten kent!

World’s Best News Nederland Binnenkort gaat ook de Nederlandse World’s Best News-campagne van start! Zie de website voor meer informatie.

Over ‘framing’

Finding frames Uitgebreid Brits onderzoek naar het publieke draagvlak voor ontwikkelingssamenwerking en hoe frames daar een rol in spelen.

Media & platforms

Kleine goede doelen Site om het werk en de verhalen van kleine goede doelen (particulier initiatieven) meer aandacht te geven.

MyWorld – platform voor actieve wereldburgers MyWorld is een platform waar je alles kunt vinden over het opzetten van je eigen project in een ontwikkelingsland.

Vice Versa Het vakblad voor mensen werkzaam in de sector ontwikkelingssamenwerking. Lees het dossier over Reframing the Message!

ID-Leaks Een community van wereldburgers die een constructieve bijdrage willen leveren aan eerlijke en transparante berichtgeving over ontwikkelingssamenwerking. Kijk ook naar de Facebookpagina en de Communicatiecode voor NGOs.

Avaaz Online petitie- en campagneplatform met 38 miljoen volgers.

Top 5 Millennium Development Goal success stories De vijf grootste succesverhalen van de Millenniumdoelen: wie of wat gaat er aan kop?

Anders kijken naar Afrika

Africa Is Rising: Inside the Continent’s Great Economic Leap Artikel dat dat opkomende economische groei van Afrika onder de loep neemt.

Africa is a country Website die haar lezers werk van creatieve geesten van binnen en buiten het Afrikaanse continent wil laten kennen, als tegenhanger van verouderde en verkleurde beeldvorming.

How not to write about Africa Artikel door Binyavanga Wainaina over stereotypes van Afrika, en hoe de ontwikkelingssector die laat voortbestaan.

Stop the pity, unlock the potential Site van de NGO ‘Mama Hope’, een beweging die oproept om mensen in Afrika te zien als gelijken en niet als het negatieve stereotype dat we gewend zijn van fondsenwervingscampagnes.

Documenten

Hier vind je alle hand-outs uit de trainingen op een rijtje:
 1. Hand-out Communicatiestrategie
 2. Hand-out Kernboodschappen
 3. Hand-out Verhalen vertellen
 4. Hand-out Overtuigend Schrijven
 5. Hand-out Tekstvorm en opmaak
 6. Hand-out Beeldgebruik
 7. Hand-out Website
 8. Hand-out Nieuwsbrief
 9. Hand-out Persbericht
 10. Hand-out Sociale Media
 11. Hand-out Sociale Media-toepassingen
 12. Hand-out Filmen en Monteren